займ на карту онлайн потребительский кредит

Kur opozita shqiptare e kryesuar nga Gurakuqi dhe Fan Noli propozonin një tjetër kryeqytet për Shqipërinë

6 Prill, 2020 - 10:00 am

Nga Aurenc Bebja

“Le Siècle” ka botuar, të premten e 23 majit 1924, në ballinë, një shkrim në lidhje me debatin e shkaktuar asokohe nga opozita shqiptare për zgjedhjen e kryeqytetit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

 Lufta për kryeqytetin

 “Shqiptarët që, dje, disa pretendonin një mbret dhe të tjerët një Republikë, tani po debatojnë për zgjedhjen e kryeqytetit të tyre.

 Njëzet e gjashtë deputetë të kryesuar nga Gurakuqi, kreu i opozitës, dhe peshkopi Fan Noli nuk e duan më Tiranën, por Shkodrën si kryeqytetin e tyre

 Dhe ja një lloj i ri i krize politike në vendin e ish-princ Vidit, një krizë për kryeqytetin !”

https://ëëë.darsiani.com/la-gazette/le-siecle-1924-njezet-e-gjashte-deputete-te-kryesuar-nga-gurakuqi-kreu-i-opozites-dhe-peshkopi-fan-noli-nuk-e-duan-me-tiranen-kryeqytet-ja-propozimi-i-tyre-i-ri/

Të ngjajshme