Le Matin 1933: Vrasja e Hasan Prishtinës në Selanik për hakmarrje

19 Shkurt, 2019 - 6:45 pm

Nga Aurenc Bebja*, Francë -19 Shkurt 2019

“Le Matin” ka botuar, të martën e 15 gushtit 1933, në faqen n°3, një shkrim që pasqyron vrasjen e Hasan Prishtinës në Selanik.

Londër, 14 gusht. Telef. Matin.
Raportohet nga Selaniku se Z. Prishtina, ish-kryeministër shqiptar, u vra sot në rrugët e këtij qyteti nga një individ i cili, i fshehur pas një dere, shtiu mbi të tetë herë me revolver, para se kalimtarët të ndërhynin.

I tërbuari, i arrestuar pak më vonë, tha se quhej Hussein Tselio (Hysen Çelo) dhe shtoi se ai kishte vepruar për t’u hakmarrë për dy prindërit e tij të dënuar me vdekje për një krim politik, kur Z. Prishtina ishte ende në pushtet./ KultPlus.com

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-matin-1933-vrasja-e-hasan-prishtines-ne-selanik-per-motive-hakmarrjeje/?fbclid=IwAR2lBDsg8dk9KYWUZQqe6CgZqQgDFq0GXTbQWZPyOjlXKtciLTS-vQPfbag

Burimi (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania) – 

Të ngjajshme