займ на карту онлайн потребительский кредит

Përhapja e fizkulturës në Shqipëri nga Kryqi i Kuq Amerikan

6 Qershor, 2019 - 10:02 pm

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 6 Qershor 2019

“Le Miroir” ka botuar, të dielën e 30 majit 1920, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me përhapjen e fizkulturës në Shqipëri nga Kryqi i Kuq Amerikan.

Në fotografinë lart, Zonja Mosley Williams, nga Londra,është duke dhënë mësimin e saj të përditshëm të mëngjesit në Tiranë (American Red Cross official Photograph.)

Poshtë: Mbi dyqind fëmijë shqiptarë kryejnë lëvizje ritmike çdo mëngjes (American Red Cross official Photograph.) Vijon shënimi i plotë nga “Le Mirroir”.

Përhapja e fizkulturës në Shqipëri

Influenca e fizkulturës mbi organizatat e “dobëta” i ka dhënë përfundimisht provat e saj. Në kohën e sotme, lëvizjet ritmike janë demokratizuar në Evropën Perëndimore dhe në Amerikë.

Është kureshtare të theksohet se kjo gjimnastikë e shëndetshme është shfaqur në Lindje. Këto fotografi të shkrepura në Tiranë, në Shqipëri, tregojnë fëmijët e këtij vendi duke marrë mësimin e tyre në mëngjes me një vajzë të re angleze të Kryqit të Kuq Amerikan.

Shumë prej tyre gëzojnë një shëndet të mirë falë këtij riedukimi fizik.

* Burimi i informacionit: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), https://www.darsiani.com/la-gazette/le-miroir-1920-perhapja-e-fizkultures-ne-shqiperi-nga-kryqi-i-kuq-amerikan-foto-ekskluzive/

Të ngjajshme