займ на карту онлайн потребительский кредит

Lezha nuk ka muze: Historia strehohet në bodrum

26 Mars, 2019 - 6:30 pm

Lezha është një ndër qytet më të lashta dhe me mjaft vlera historike, kulturore, arkeologjike dhe etnografike, por që shumë prej këtyre vlerave vazhdojnë të jenë të panjohura si për banorët e Qarkut të Lezhës, ashtu edhe për vizitorët vendas dhe turistët e huaj.

Kjo pasi shumë prej vlerave që mbart vazhdojnë të ekspozohen “bodrumeve” pa u vizituar nga askush, sepse mungon një Muze Historik Etnografik.

Paulin Zefi, Përgjegjës i Trashëgimisë Historike-Kulturore pranë Bashkisë së Lezhës shprehet se projekti është gati në pritje të miratimit dhe të financimit të tij.

Ndërkohë edhe sot e kësaj dite nuk ka asnjë dritë jeshile për ndërtimin e këtij muzeu ndërsa objektet do të vijojnë të jenë të mbyllura në ambientet e bibliotekës së Lezhës pa u vizituar nga askush./ top channel

Të ngjajshme