‘Më kujtohet nana që u mundojke me na ofru ngat vetit’

27 Shtator, 2018 - 12:00 pm

Në mars të vitit 1998 forcat serbe sulmuan bazën e figurës kryesore të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK-së), pra familjen e Jasharëve, të cilët kanë marrë pjesë në sulme me policinë ku shumica e popullatës ka qenë me origjinë shqiptare .

Pas tri ditë bombardime, Adem Jashari, themeluesi i UÇK-së dhe më shumë se 50 anëtarë të familjes së tij janë vrarë.

I vetmi person që ka shpëtuar ka qenë Besarta e cila ka qenë 10 vjeçe në atë kohë. Ajo ka folur për atë ditë kur e ka humbur famljen e saj.

“Për axhën tim Ademin më kujtohen shumë gjëra.
Gjithmonë ka pasur qejf kur ne fëmija ishim duke luajtur në arë. Kemi qenë thjesht shkurt një familje e lumtur.
Gjithmonë axha Adem u mundu me na largu atë se çka po ndodh në Kosovë. Unë në atë kohë sa ka ndodh ngjarja kam qenë 10 vjeçe.
Po ashtu më kujtohet nana që u mundojke me na ofru ngat vetit , e mos me na lanë mu frikesu dhe t’u na jep bukë e ujë.
Kjo është dhoma ku jemi kanë gjithë familja. Këtu është vendi ku kam qenë unë me nanën e motrat e mia, edhe të tjerët gratë e mixhallarëve me fëmijë dhe gjyshja.
Mbasi janë ofruar serbët këtu unë kam ardhur në drejtim kah kjo dhomë këtu, ku ka qenë bali Adem i vrarë këtu.
Dhe unë jam ardhur dhe jam strehuar këtu te magjja e bukës.
Kanë gjuajtur granata dhe bombe dhe janë vrarë të gjithë mirëpo unë nuk jam plagosur dhe asnjë grithë nuk e kam marr prej atyre granatave apo bombave si muj me thanë.”

Burimi: Albanian Women / Instagram

Të ngjajshme