Media e huaj vjen në Kosovë me dy flamuj, reagimet e kosovarëve të rrëqethin trupin (VIDEO)

19 Shkurt, 2018 - 10:18 am

Në ditën e Pavarësisë së Kosovës, të shumtë kanë qenë ata që kanë diskutuar çështjen e flamurit. Për këtë, në Prishtinë ka qenë prezent dhe media e huaj “TRT World”.

Me dy flamuj në duar, atë kuq e zi të Shqipërisë dhe atë të kaltër e të verdhë të Kosovës, gazetari ka pyetur qytetarët se kush është flamuri i tyre.

Mirëpo, përgjigjet e disa prej tyre, sidomos atyre më të rriturve janë me të vërtetë rrëqethëse.

Kjo pasi ata dinë shumë mirë ta lidhin me historinë dhe me një emocion, nuk ngurojnë të tregojnë se flamuri i tyre është ai kuq e zi.

Herë – herë, disa prej tyre e marrin dhe e vendosin në zemër, të tjerë shprehen se pranojnë flamurin e kaltër e të verdhë “prej hallit”, se ashtu identifikohen.

Ndërsa në fund, gazetari thotë:

Duket sikur flamuri kuq e zi e ka historinë dhe kosovarët këtë kanë në zemër, ndërsa flamurin tjetër, e respektojnë”./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme