Muzeu Arkeologjik i Durrësit bëhet me audioguidë

29 Dhjetor, 2021 - 4:30 pm

Muzeu Arkeologjik i Durrësit i shtohet muzeve që ofrojnë shërbimin e audioguidave.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti u shpreh sot se tashmë vizitorët mund të shijojnë jo vetëm objektet arkeologjike që kanë udhëtuar përmes shekujve, por edhe historinë e tyre.

“Audioguida përbëhet nga 44 qëndrime, me një kohëzgjatje prej 35 minutash, si një ftesë e bukur për të gjithë vizitorët”, tha Margariti.

Audioguida në Muzeun Arkeologjik të Durrësit ofrohet në 2 gjuhë.

Sistemi i audioguidave po aplikohet po ashtu edhe në muzetë e tjerë, sitet turistike dhe kulturore, duke pasuruar eksperiencën e vizitorëve të tyre./atsh/KultPlus.com

Të ngjajshme