Muzeu i Kosovës nikoqir i American Arts Incubator

3 Tetor, 2019 - 4:20 pm

Muzeu i Kosovës është përzgjedhur si nikoqir i American Arts Incubator në 2020, në partneritet me Programin e Shkëmbimit-Departamentin e Shetit Amerikan ZERO1, U.S. US Ambasada Prishtine, Kosove, dhe KUSA.

Lajmi është bërë i ditur përmes nja statusi në faqen zyrtare të Muzeut të Kosovës, shkruan KultPlus.

Muzeu i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërkaq ndërtesa me arkitekturë Austro-hungareze daton që nga viti 1885/6. Ajo ka për qëllim ruajtjen, mbrojtjen dhe prezantimin e Trashëgimisë Kulturore të Kosovës. Muzeu i Kosovës përfshin një koleksion, me më shumë se 50 mijë eksponate të profileve të ndryshme, prej pavijonit të arkeologjisë, teknologjisë, historisë, natyrës, ento-kulturës, folklorit, trashëgimisë etj.

Muzeu i Kosovës ka katër departamente: Departamenti i Arkeologjisë, Departamenti i Etnologjisë, Departamenti i Historisë si dhe Departamenti i Natyrës./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme