Muzeu i Luvrit do të kufizojë numrin e vizitorëve në ditë

8 Janar, 2023 - 6:00 pm

Muzeu i Luvrit në Paris, muzeu më i vizituar në botë, tani do të kufizojë numrin e vizitorëve ditorë në 30,000 “për të mundësuar një vizitë të rehatshme dhe për të siguruar kushte optimale pune për stafin e muzeut”, raporton Artnews.

Përpara pandemisë, Luvri mund të mirëpresë deri në 45,000 vizitorë çdo ditë. Kur Luvri u rihap pas bllokimit në korrik 2020 pas një mbylljeje 16-javore, ai nuk e kufizoi zyrtarisht kapacitetin, megjithëse pjesëmarrja e tij ishte në rënie për shkak të pandemisë së vazhdueshme dhe kufizimeve të udhëtimit ndërkombëtar.

Muzeu në heshtje mori vendimin për të kufizuar vizitorët e tij të përditshëm në qershor të vitit 2022.

Luvri njoftoi ndryshimin zyrtar në numrin e vizitorëve ditorë në shpalljen e shifrave të tij zyrtare të frekuentimit për vitin 2022. Vitin e kaluar, ai mirëpriti 7.8 milionë vizitorë, 120 për qind më shumë nga shifrat e vitit 2021, por ende 19 për qind më pak nga kulmi i tij prej 9.6 milionë në 2019.

Sipas muzeut, kufizimet e udhëtimit vazhduan të ndikojnë në tremujorin e parë të frekuentimit të tij, por rritja e frekuentimit në tre tremujorët e fundit “ilustron një prirje shumë pozitive”.

Me këtë ndryshim, Luvri, i cili mbyllet çdo të martë dhe në tri festa publike, mund të mirëpresë maksimumi 9.3 milionë vizitorë në vitin 2023. 

Nga 7.8 milionë që vizituan Luvrin në vitin 2022, 30 për qind ishin francezë dhe 70 për qind ishin vizitorë të huaj, me vizitorë nga SHBA që përfaqësonin 18 për qind./ KultPlus.com

Të ngjajshme