I ndërrohet emri Sheshit Marshal Tito në Zagreb

1 Shtator, 2017 - 8:22 pm

Sheshi Marshal Tito në Kroaci nuk do ta ketë më këtë emër.

Të enjten është votuar në Këshillin e Qytetit të Zagrebit se emri i Sheshit duhet ndërruar në Sheshi i Republikës së Kroacisë.

“Me këtë veprim, Tito mbetet histori dhe shpresoj që kështu do të jetë gjithmonë” ka thënë për medie zëdhënësi Andrija Mikulic.

Krimet që i ka realizuar Tito por edhe abuzimi me të drejtat e njeriut duket se janë disa prej arsyeve që është marrë një vendim i tillë.

Që nga viti 1990, shumë rrugë që kanë mbajtur emrat e anti-fashistëve janë riemëruar ndërsa rreth 3 mijë monumente kulturore anti-fashiste janë shkatërruar. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme