Në fillim të majit vjen Festivali folklorik ‘Hasi jehon’

27 Prill, 2018 - 11:46 am

Me 3,4 dhe 5 maj mbahet edicioni i 29 i Festivalit folklorik “Hasi jehon”

Për 29 vjet me radhë fillim maji, në Gjonaj të Hasit, i mbledh organizmat folklorik të gjithë gjeografisë shqiptare, në festivalin “Hasi jehon”, për ta shndërruar këtë eveniment kulturor, në këto 29 vjet, njërin ndër festivalet me fanatikë në ruajtjen dhe kultivimin traditës shqiptare.

Një fragment i përditshmërisë së lashtësisë, dasma, festa, por edhe fragmentet e betejave të kapërcimit të shekujve vijnë në festivalin Hasi jehon, si këngë, si valle, si trashëgimi, të cilin e ruajmë ndër gjenerata si mision të shenjtë.

Edhe këtë vit me 3, 4 dhe 5 maj në Gjonaj të Hasit mbahet festivali “Hasi jehon”, edicioni i 29. Organizmat që kultivojnë folklorin burimor nga e gjithë gjeografia shqiptare edhe në këtë edicion, do të jenë pjesë e dasmës së madhe hasjane.

Haziz Hodaj, drejtor i festivalit “Hasi jehon” njofton se janë përzgjedhur Shoqëritë kulturo artistike nga e gjithë hapësira shqiptare.

“Janë seleksionuar dhe përzgjedhur ShKA-të grupet artistike dhe rapsodët nga gjithë hapësira shqiptare: nga Maqedina, pjesa shqiptare e Malit të zi, Shqipëria dhe sigurisht dominojnë grupet nga Kosova”, njofton Hodaj.

Organizatori i festivalit ShKA “Malësori” ka bërë të gjitha përgatitjet dhe çdo gjë është e gatshme për fillimin e festivalit.

“Është bërë gati programi, renditja e paraqitjes së organizmave pjesëmarrës, ndërsa siç është traditë e festivalit, hapjen dhe mbylljen e festivalit e bënë mikpritësi ShKA “Malësori”

Festivalit i prinë ekspozita e prodhimeve të bukës, kësaj zejeje, me të cilën hasjanë dallohen dhe veçohen jo vetëm në Kosovë, por edhe në shumë shtete.

E veçanta e festivalit Hasi jehon, përveç pjesëmarrjes së Shoqërive Kulturore Artistike, është numri i madh vizitorëve, në Kodrën e pajtimit, për tri ditë sa zgjatë festivali.

PROGRAMI I EDICIONIT TË 29 TË FESTIVALIT “HASI JEHON”

Dita e parë me 3 maj. Në orën 18 hapja solemne. Programet fillojnë në orën 18 e 30

1. ShKA “Malësori” – Gjonaj (hapja solemne)

2. Pallati I Kulturës “Pjetër Bogdani” – Krumë (Has)

3. ShKA “ Bajram Curri”- Krushë e madhe

4. ShKA “Zëri i LLapushës” – Carrallukë (Malishevë)

5. ShKA “Jonuz Ramadani” – Viti

6. ShKA “Bajram Shabani” – Kumanovë

7. AAF “Rugova” – Pejë

Dita e dytë, 4 maj. Programi fillon në orën 18 e 30

1. “ ShKA “Zëri i Kosovës” – Fushë Kosovë

2. ShKA “Hajvalia” – Hajvali

3. Shka “Bilal Golemi” – Gjirokastër

4. ShKA “Tingujt e vendlindjes” – Stagovë ( Kaqanik)

5. ShKA “Anadrini” – Dejn (Rahovec)

6. ShKA “Shote Galica” – Drenas

7. Ansambli “Shqiponja” – Shkup

Dita e tretë, 5 maj. Programi fillon në orën 18 e 30

1. ShKA “Muharrem e Xhevat Qena” – Ramajë

2. ShKA “Rapsha” – Drumë (Tuz)

3. ShKA “Bresana” – Bresanë

4. ShKA “Lahuta e Malcisë” – Gjilan

5. AF “Mati” – Burel (Mat)

6. ShKA “Malësori” – Gjonaj (përmbyllje e festivalit)

Të ngjajshme