Në Muzeun e Kosovës nisë projekti “Qytetet e Paqës”

17 Prill, 2018 - 9:18 am

Dje, më 16 prill, në Muzeun e Kosovës, ka filluar projekti “Qytetet e Paqës”, i cili është një bashkëpunim që njihet si një projekt Global.

Projekti drejtohet nga Ellen Frank, e cila ka formuar një konsorcium pune me katër entitete në Kosovë, pra në partneritet me:
Muzeun e Kosovës
Trashëgiminë Kulturore pa Kufijë
Universitetin e Prishtinës
Bibliotekën Kombëtare të Kosovës

Frank është shprehur së është e ngazëllyer me ardhjen në Kosovë, duke e vlerësuar lartë takimin me stafin dhe drejtorin e Muzeut të Kosovës.

“Jam e lumtur për arritjen e këtij bashkëpunimi. Asistentja ime sa ka arritur nga Armenia, që është një demonstrim I demokracisë kulturore. Fuqia e artit është për të kaluar kufijtë Ndërkombëtar. Ky është vetëm fillimi në mes Muzeut të Kosovës dhe Qyteteve të Paqës, gjithashtu me festën e diversitetit kulturor”.

Në anën tjetër, Muzeu i Kosovës, është i kënaqur që të presë një projekt të madh dhe të mahnitshëm si Qytetet e Paqës. Ky është një projekt i madh që do të ndihmojë të promovohet trashëgimia kulturore e Kosovës, me qytetet e tjera botërore (Jeruzalem, Sarajevë, Jerevan, Hiroshima etj).

Gjatë këtij projekti 2 mujor do të ketë simpoziume dhe debate të cilat do të përfundojnë me krijimin e një pikture të madhe me një teknik të veçantë që do të prezantojë trashëgiminë dhe kulturën e Kosovës.

Kjo pikturë e mahnitshme me fletë ari do të bashkojë etni të ndryshme në Kosovë që të shprehin trashëgiminë e Kosovës. Ky projekt do të na ndihmojë që të kemi institucione gjithëpërfshirëse dhe interaktive të hapura për shoqërinë.

Piktura e Kosovës do të udhëtojë me 10 piktura të tjera në shtete të ndryshme botërore. Por për pikturën e Kosovës, kemi arritur edhe një marrëveshje, që piktura të udhëtojë deri në fund të vitit në Kombet e Bashkuara në SHBA së bashku me dokumentarin (që do të bëhet gjatë 2 muajve), kështu që do të kemi një prezantim më të gjerë të shtetit kosovar./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme