Në Prishtinë do të hapet Qendra Kulturore Serbe

Shkurt 13, 2018 - 6:21 pm

19 vjet pas konflikteve të luftës në Kosovë, në Prishtinë, në oborrin e kishës Shën Nikolla, do të fillojë së punuari institucioni i parë kulturor serb, njofton radio kim. Në Ditën e Sretenjes, Dita e Shtetësisë e Serbisë, 15 shkurt, do të hapet Qendra Kulturore Serbe.

Siç është njoftuar nga Shtëpia e Kulturës në Graçanicë, hapja e Qendrës Kulturore është paraparë të bëhet pasi që në kishën Shën Nikolla në Prishtinë vlladika i Rashkës dhe Prizrenit, Teodosije, do ta shërbejë meshën.

Pastaj, gjithnjë sipas njoftimit, është paraparë hapja e ekspozitës “Piktorët e Shkollës së Artit të Prishtinës” si dhe paraqitja e SHKA “Kopaonik” nga Leposaviq – Lojëra nga Prishtina e Vjetër, shkruan Koha.net

Në hapje do të marrin pjesë edhe zyrtarë shtetërorë nga Serbia. / KultPlus.com

Të ngjajshme