Në tetor fillon ‘Java Kulturore Shqiptare’ në Zvicër

16 Shtator, 2021 - 12:58 pm

Me fillim të muajit tetorit, saktësisht më 1 tetor do të fillojë “Java Kulturore Shqiptare”, ku e gjithë vëmendja është për kulturën dhe kombin shqiptar në Zvicër, transmeton KultPlus.

Gjatë javës së parë të tetorit do të zhvillohen debate, ekspozitë, aktivitete kulturore, artistike, do të prezantohen libra, histori tradicionale shqiptare, programe muzikore, ndërkohë që do të jepen edhe shfaqje kulturore nga grupe të ndryshme artistike shqiptare për libra të caktuar.

Vlen të theksohet se hyrja lejohet për personat që janë të vaksinuar, të shëruar apo edhe të testuar negativisht nga virusi Covid. Platforma albinfo.ch është sponzor medial e këtij eventi kulturor, transmeton tutje KultPlus.

Më poshtë mund të shihni programin javor se çfarë do të përmbajë “Java Kulturore Shqiptare”:

Programi – 01 tetor

19:00 – 22:00

–           Hapja e Javës së Kulturës Shqiptare

–           Hapja e ekspozitës

–           Prezantimi i artistëve shqiptarë (Adem Dërmaku & Rromir Imami)

–           Apéro

Programi – 02 tetor

19:00 – 20:30

–           Debat me mysafir të fuar: (në gjuhën gjermane)

–           Historia dhe aktualiteti i shqiptarëve në Zvicër.

20:30 – 22:00

–           Programi muzikor

(Rafael Lishi-Akkordeon & Ahmet Ujkashi-Klarinete)

Programi – 03 tetor

16:00 – 16:30

–           Info: shkolla shqipe (LAPSH)

16:30 – 18:00

–           Prezantmi i librave të autorëve shqiptarë në Zvicër

–           Poezi nga poetët:

(Shaip Beqiri, Shkumbin Gashi & Bujar Salihu)

Programi – 07 tetor

20:00 – 22:00

–           Lexim nga libri “Bürde & Segen” (Shqipe Sylejmani)

–           Debat me mysafir të ftuar: (në gjuhën gjermane) “Secondos”, çka pastaj?

22:00 – 23:00

Programi muzikor (Gjyli, Iliri & Samiri). /albinfo/ KultPlus.com

Të ngjajshme