Në UP u refuzua, në Londër u shkollua dhe në Zvicër u punësua

5 Maj, 2019 - 10:16 pm

Në emisionin “Talk” të KTV-së, këtë javë e ftuar ishte Sevi Hasani. Ajo në emision ka treguar për rrugëtimin e saj nga mospranimi në Universitetin e Prishtinës e deri te shkollimi në Londër dhe punësim në Zvicër.

Hasani, përkundër përgatitjes për testin pranues në Universitetin e Prishtinës në drejtimin Ekonomik, nuk është pranuar, ani pse ishte ndër më të mirat në fushën e matematikës.

Por ajo nuk është dorëzuar. Me ndihmën e prindërve dhe familjarëve në vitin 2011 regjistron drejtimin Ekonomi/Biznes në Universitetin Westminster, Londër, të cilin e mbaron me sukses pikërisht pas 3 vjetëve studimi në mesin e 30 studentëve më të mirë.

Hasani shprehet se “ishte fat në fatkeqësi” sepse asnjëherë nuk e kishte menduar që rrugët e jetës do ta dërgonin pikërisht në Londër.

Në pyetjen se a është e përballueshme kosto e studimeve për plotë 3 vjet, Hasani është përgjigjur: “pa ndihmën e familjes nuk do t’ia dilja e vetme, mirëpo edhe kam punuar punë të ndryshme për t’i përballuar shpenzimet dhe kam jetuar jetë studentore, pa luks”.

Ndiqeni rrugëtimin e saj të plotë në linkun në vazhdim./koha.net/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme