займ на карту онлайн потребительский кредит

Nesër hapet ‘data: mars – aktivizmi i harruar i grave në Kosovë – mars 1998’

29 Gusht, 2018 - 9:04 pm

forumZFD programi në Kosovë dhe Programi për Studime dhe Hulumtime Gjinore – UP ju ftojnë të merrni pjesë në hapjen e ekspozitës data: mars.

Ekspozita ‘data: mars – aktivizmi i harruar i grave në Kosovë – mars 1998’ është një përpjekje kuratoriale kolektive me bazë në hulumtim për të kujtuar aktivizmin dhe mobilizimin politik të grave gjatë viteve të nëntëdhjeta në Kosovë. Përmes gjurmimit në arkiva dhe kujtesës personale të grave pjesëmarrëse, me anë të intervenimeve artistike, kjo ekspozitë nënvizon simbolikat e përdorura në protestat e grave në mars 1998.

Hapja është me 30 gusht 2018, e enjte, në orën 19:00, në hapësirën e Muzeut të Kosovës.

Kjo ekspozitë realizohet nga forumZFD programi në Kosovë dhe Programi për Studime dhe Hulumtime Gjinore – UP, në bashkëpunim me Muzeun e Kosovës dhe mbështetje të Ministrisë Federale për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik të Gjermanisë (BMZ).

Të ngjajshme