займ на карту онлайн потребительский кредит

Nga kush duhet të mësojnë gratë e dhunuara në Kosovë?

20 Shtator, 2017 - 10:11 pm

Gruaja e bukur në foto është Hannelore Kohl, bashkëshortja e kancelarit gjerman Helmut Kohl, i cili udhëhoqi Gjermaninë më shumë se dy dekada. Ai ishte shef i CDU-së dhe arkitekt i rënies së Murit të Berlinit në nëntor të vitit 1989.

Hannelore Kohl, më shumë se bashkëshortja e Kancelarit gjerman, njihej edhe si gruaja me vullnet të çelikt. Nga ajo duhet të marrin leksion gratë shqiptare, të cilat nga forcat serbe ishin viktimë e abuzimit seksual gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Hannelore Kohl u lind më 7 mars të vitit 1933 në Berlin. Sapo i mbushi 12 vjeç u bë viktimë e abuzimit seksual. Ajo u përdhunua nga ushtarët sovjetikë, kur Ushtria e Kuqe pushtoi Berlinin në vitin 1945. Pas përdhunimit, Hannelore u hodh nga dritarja si një thes me patate nga ushtarët rusë dhe pësoi lëndime të rënda në boshtin kurrizor, nga të cilat vuajti gjithë jetën.

Gratë e përdhunuara shqiptare, nuk duhet të qëndrojnë duarkryq dhe për model duhet ta kenë pikërisht zonjën Kohl. Kjo e fundit jo vetëm gjeti fuqinë për të dëshmuar se ishte njëra nga mijëra vajzat dhe gratë e përdhunuara gjermane nga ushtarët sovjetikë, por në vitin 1983 themeloi Kuratoriumin ZNS. Si presidente e Fondacionit, ndihmoi njerëzit që vuanin nga lëndimet e rënda traumatike.

Zonja e madhe Hannelore Kohl, ndërroi jetë më 11 qershor të vitit 2001 dhe me bashkëshortin e saj Helmut Kohl patën dy djemë; Walter dhe Peter Kohl.

BAJRAM MJEKU

Të ngjajshme