Nis muaji i Trashëgimisë Kulturore në Shqipëri

1 Shtator, 2020 - 9:32 am

Ka nisur muaji në të cilën promovohen vlerat kulturore dhe tradicionale, muaji i Trashëgimisë Kulturore.

Këtë vit ky muaj do të ketë laramani aktivitetesh nën moton “Trashëgimi dhe edukim”.

Sipas Ministres së Kulturës në Shqipëri, Elva Margariti, ky muaj është kthyer në një traditë tashmë pasi lidhet me një datë të rëndësishme, atë të Ditës Kombëtare rë Trashëgimisë, por dhe Javën e Trashëgimisë Europiane.

“Duke ju uruar një muaj të mbarë, të paqtë dhe shëndet nisim sot Muajin e Trashëgimisë Kulturore. Është kthyer në një traditë tashmë pasi lidhet me një datë të rëndësishme, atë të Ditës Kombëtare të Trashëgimisë, por dhe Javën e Trashëgimisë Europiane. Tema e këtij viti është “Trashëgimi dhe edukim” dhe ne do t’i mëshojmë fort qasjes së fëmijëve, brezit të ri drejt kësaj pasurie shpirtërore e materiale, që shtrihet në të gjithë Shqipërinë”, ka shkruar Margariti.

Krejt për fund ajo e ka cilësuar këtë muaj si “zbulim” i thesareve tona të çmuara. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme