Nis puna për restaurimin e Kishës së Shën Thanasit

5 Korrik, 2018 - 3:00 pm

Kisha e Shën Thanasit në Leshnicë, monument kulture i kategorisë së I-rë, prej dekadash ka pësuar degradime të rënda në elementët e saj strukturorë, përcjell KultPlus.

Projekti i restaurimit është hartuar nga specialistët e Institutit të Monumenteve të Kulturës dhe parashikon konsolidimin e çarjeve në muraturë, ringritjen e kolonave, kupolave dhe qemerëve me strukturë guri, ringritjen e murit anësor, në pjesën jugore të kishës, ringritjen e çatisë, sistemime të jashtme./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme