Një ‘thërrime’ parajse në Himarë (FOTO)

18 Korrik, 2017 - 2:32 pm

Himara është një nga zonat më të bukura në Shqipëri. Ajo është e mbushur plot me vizitorë dhe turistë, sidomos në sezonin e verës, pasi plazhet e saj janë nga më të veçantat në Shqipëri.

Por Himara nuk të ofron vetëm det. Tek ajo mund të bëni edhe një guidë turistike duke prekur disa pjesë të historisë së Shqipërisë.

Në këtë zonë, popullsia më e madhe i përket besimit ortodoks. Në Himarë mund të vizitosh kalanë e vjetër por edhe dhjetëra kisha shekullore. Ato datojmë prej shekullit XI apo edhe më herët. / KultPlus.com


Të ngjajshme