Nobeli për Paqe i jepet Kampanjës kundër armëve nukleare

Tetor 6, 2017 - 11:23 am

Komiteti norvegjez për Nobel, ka vendosur ta shpërblejë me çmimin Nobel për Paqe kampanjën ndërkombëtare kundër armëve nukleare (ICAN).

Këtë çmim kjo kampanjë e fiton për shkak “të punës që të tërheq vëmendjen për pasojat katastrofale e humanitare që mund të ketë përdorimi i armëve nukleare dhe tentimeve për të arritur një marrëveshje për parandalimin e këtyre armëve”. / KultPlus.com

Të ngjajshme