Pazari në Prizren, fotografi të vitit 1984 nga Andreas Tessmer

13 Dhjetor, 2017 - 6:39 pm

Disa fotografi të Pazarit të Mërkurës në Prizren.

Fotografitë janë të realizuara në vitin 1984, nga Andreas Tessmer.

“Pas luftës ky “institucion” i pazarit, i cili ka qenë “trashëgimi jomateriale” i cili e ka lidhë qytetin me fshatrat dhe ka zhvilluar ekonominë e vogël, prodhimet vendore, është NDALUAR pas luftës si fenomen negativ!!? Një paralele e ngjashme është pazari i gjallë në qytetin Marakesh ne Maroko, i cili është nën mbrojtjen e UNESCOs si “trashëgimi jomateriale”. Un jam për kthimin e tij!” ka shkruar arkitekti Gëzim Paçarizi kur i ka shpërndarë fotografitë në rrjete sociale. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme