Peticioni i Lidhjes shqiptare të Gjirokastrës drejtuar Fuqive të Mëdha

10 Qershor, 2020 - 10:15 am

Nga Aurenc Bebja 

“La République Française” ka botuar, të shtunën e 26 qershorit 1880, në ballinë një shkrim në lidhje me peticionin e Lidhjes shqiptare të Gjirokastrës drejtuar asokohe Fuqive të Mëdha, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Berlin, 24 qershor.

Lidhja Shqiptare e Gjirokastrës sapo ka dërguar peticionin e mëposhtëm që t’u jepet anëtarëve të konferencës:

“Të gjithë shqiptarët në emër të njerëzimit janë duke i bërë thirrje edhe një herë drejtësisë së fuqive të mëdha, duke u kërkuar atyre që të marrin seriozisht rrezikun me të cilin kërcënohen duke parë kështu atdheun e tyre t’i jepet të huajve.

Shqiptarët u kërkojnë Fuqive të Mëdha që t’u mbrojnë kombësinë dhe integritetin e atdheut të tyre.

Përndryshe, ata do të detyroheshin të vdisnin të gjithë, me armët në duar, në mbrojtje të të drejtave të tyre natyrore sesa të mbeten në mëshirën e të huajve.”

https://www.darsiani.com/la-gazette/la-republique-francaise-1880-peticioni-i-lidhjes-shqiptare-te-gjirokastres-drejtuar-fuqive-te-medha/

Të ngjajshme