Pisha Flamur e Qafës së Pejës

17 Gusht, 2018 - 10:40 pm

Ndodhet në Qafën e Pejës, 1700m mbi nivelin e detit. Përbën një dru me trung dhe kurorë të veçantë (flamurit) me lartësi 20 m dhe diametër të trungut 1,6 m dhe moshë mbi 220 vjeçare.

Ka vlera shkencore (biologjike dhe ekologjike), kulturore, didaktike dhe turistike. Mund tw vizitohet sipas intinerarit: rruga automobilistike Shkodër – Koplik – Theth dhe më pas merret rruga e vështirë këmbësore deri tek monumenti./ KultPlus.com

Të fundit