Projekte të përbashkëta mes Muzeut Historik dhe Akademisë së Studimeve Albanologjike

2 Korrik, 2019 - 3:59 pm

Akademia e Studimeve Albanologjike dhe Muzeu Historik Kombëtar nënshkruan sot një memorandum mirëkuptimi për zbatimin e projekteve të përbashkëta.

Gjatë ceremonisë, drejtori i Muzeut Historik Kombëtar, Dr. Dorian Koçi dhe drejtori i Akademisë së Studimeve Albanologjike, Akademik Prof. Dr. Marenglen Verli, theksuan se, projektet që do të realizojmë synojnë në hapjen e ekspozitave të përkohshme në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar-Tiranë dhe në Akademinë e Studimeve Albanologjike.

Në këto ekspozita nëpërmjet dokumenteve arkivore, fotografive, objekteve, filmave dokumentarë dhe kronikave filmike do të jepet një panoramë e përgjithshme për personalitetet dhe ngjarjet e rëndësishme historike të popullit shqiptar.

Në përfundim të fjalëve të rastit të dy titullarët e institucioneve nënshkruan një memorandum mirëkuptimi për zbatimin e projekteve të përbashkëta.

Projekte që do të realizojnë botime, konferenca shkencore, ekspozita, aktivitete dhe projekte të përbashkëta, të cilat do t’i shërbejnë shkëmbimit të eksperiencave të ndërsjellta ndërmjet dy institucioneve/ATSH/KultPlus.com

Të ngjajshme