Pse UNESCO e hoqi Liverpoolin nga lista e trashëgimisë?

3 Gusht, 2021 - 11:31 pm

Foto: Getty Images

Dy shekuj më parë, më shumë se 40% e tregtisë globale kalonte përmes portit të Liverpoolit.

Tullat dhe llaçi që kanë mbetur janë zhytur në këtë histori detare, çka e bëri Unescon ta vendosë qytetin në listën e trashëgimisë në vitin 2004, së bashku me vende të tjera të rëndësishme si Taj Mahal, Venecia dhe Muri i Madh i Kinës, transmeton KultPlus.

Vitet e fundit, megjithatë, zhvillimet në zemrën e vjetër të Liverpoolit kanë ngritur vetullat e trupit të OKB -së.

Janë lëshuar paralajmërime për marrëveshjet e pronës që po nënshkruhen në zonë, dhe tani Liverpooli është hequr nga lista e trashëgimisë.

Për më tepër, Unesco ka lëshuar një paralajmërim se vendet e tjera në Mbretërinë e Bashkuar do t’i bashkohen Liverpoolit nëse qeveria nuk kujdeset më mirë për trashëgiminë e vendit./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme