Revista “Minerva”, pasqyrë e kombit shqiptar në vitin 1922

21 Janar, 2020 - 8:42 pm

Revista “Minerva” nisi rrugëtimin më 21 janar 1922, në Austri. Studentët shqiptarë të Universitetit të Gracit, shprehen qëndrimin e tyre ndaj atdheut, që me numrin e parë të botimit, shkruan Konica.al

“Minerva” do të  pasqyronte problemet e kombit tonë, të kulturës, folklorit dhe të letërsisë shqipe. Po më 21 janar 1814, në Përmet u lind gazetari Medin Kamberi. U diplomua për gazetari në Universitetin e Romës.

Pas kthimit në Atdhe, themeloi dhe drejtoi disa organe të shtypit shqiptar.

Në vitin 1935, nxori revistën e ilustruar letrare, shoqërore dhe kino-sportive “Diana” dhe dy vjet më vonë, gazetën politike, shoqërore, kulturore dhe ekonomike “Shtypi”./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme