Rikonstruksioni i kishës në Labovën e Kryqit “Lindja e Shën Marisë”, nxjerr në pah skena të reja ikonografike

5 Tetor, 2017 - 12:24 pm

Pas dy javëve rikonstruksion, specialistët e artit punuan në kishën “Lindja e Shën Marisë” në Labovën e Kryqit, Gjirokastër, ku kryen punime konservuese – restauruese në pikturën murale.

Punimet konsistuan kryesisht në çlirimin e sipërfaqes së pikturës nga mbivëniet e ndryshme (bojë, gëlqere, llaç) dhe u përqendruan në pilastrat në anën perëndimore të bërthamës së vjetër të kishës, si dhe në harkun sipër kolonave në hyrje të naosit.

Gjithashtu, si rezultat i punimeve të kryera, dolën në pah disa skena ikonografike të fshehura prej kohësh poshtë shtresave të mbivendosura, të cilat janë objekt i studimeve të mëtejshme./ KultPlus.com

Të ngjajshme