Roma e quajti gjeneral, Parisi e sheh si frymëzim, Hungaria si mik

17 Janar, 2018 - 6:25 pm

Nga Edlira Gjoni

Sot është dita t’i jemi thjesht mirënjohës historisë. Jo larg nesh, heronjtë i shpikin a i marrin borxh. Ne e kemi tonin, dhe gjithë bota nderon guximin, aftësitë, këmbënguljen, zotësinë në fushë të betejës e në kuvendin e vendimit. Roma e quajti Gjeneral. Parisi e sheh si frymëzim. Hungaria si mik. Ne thjesht ta respektojmë madhështinë e një lideri që nuk po përsëritet më në trojet shqiptare.

Të respektojmë elementët e theksuar të Gjergj Kastriotit si lider, elemente për të cilat sot lëngon toka e tij: integritetin, guximin, sakrificën, qëllimin, modestinë dhe mos-përkuljen as jashtë, as brenda në besimin e tij që sot do përkthehej “Shqiptaria mbi të gjitha”. Vërtet sot nuk na duhet më shpata e Skënderbeut, por mendja e tij po. E zemra pro-arbërore, akoma më shumë.

Të ngjajshme