Rrjeti i Grave në Kosovë shënojnë 1 majin me protestë

1 Maj, 2019 - 11:17 am

Në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e punëtoreve dhe punëtorëve (1 maji), Rrjeti i Grave të Kosovës sot do të protestojnë.

Sipas një njoftimi, ky grup do t’i bashkohet protestës, duke ngritur zërin kundër diskriminimit në baza gjinore për pranim në punë, mundësisë së pabarabartë për t’u promovuar në punë, pagës së pabarabartë për punë të njëjte, etj.

Ndryshe, 1 maji apo Dita Ndërkombëtare e Punës, lindi nga lufta e tyre për të kërkuar dhe siguruar të drejtat, liritë dhe kushtet e punës e të jetesës.

Kjo ditë, ju referohet protestave të punëtorëve, për orar të punës 8 orë, për paga mesatare të garantuara, për pajisje mbrojtëse në vendin e punës.

1 Maji edhe te ne në Kosovë ka një traditë. Edhe pse pushohet në shumicën e institucioneve, ndër të tjera një pjesë e madhe edhe festojnë këtë ditë. /Telegrafi/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme