Salla e UP-së merr emrin Idriz Ajeti

19 Shkurt, 2019 - 4:44 pm

Salla e Universitetit të Prishtinës ku është mbajtur konsulta gjuhësore e Prishtinës më 1968 dhe ku është themeluar Seminari Ndërkombëtar më 1974, ka marrë emrin Idriz Ajeti, akademikut që vdiq më 13 shkurt të këtij viti, në moshën 102 vjeçare.

Kështu u tha në akademinë përkujtimore të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” kushtuar akademikut Ajeti.

Profesori i shquar, Idriz Ajeti do të kujtohet përherë për angazhimin tij të palodhshëm deri në fund si anëtar i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës dhe kryetar i saj në dy mandate si dhe anëtar nderi i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme