Së shpejti nis restaurimi i Mësonjëtores së Parë Shqipe

3 Gusht, 2018 - 1:30 pm

Sot nëpërmjet një njoftimi në rrjetin social Facebook, Instituti i Monumenteve të Kulturës, ka treguar se shumë shpejt do të nis restaurimi i Mësonjëtores së Parë Shqipe, shkruan KultPlus.

Në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit do të restaurohet godina e Mësonjëtores së Parë Shqipe, sot Muzeu Kombëtar i Arsimit.

“Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin për: “Restaurimin e Mësonjëtores së parë shqipe”, Korçë. Projekti i hartuar nga Drejtoria Rajonale e Kulturës Kombëtare Korçë parashikon restaurimin e elementëve konstruktivë të objektit. Instituti i Monumenteve të Kulturës mirëpret çdo bashkëpunim dhe mbështetje, e cila kontribuon në ruajtjen e trashëgimisë sonë kulturore”, thuhet në njoftim.

Kjo ndërhyrje konstruktive vjen për të kuruar këtë godinë historike, të klasifikuar si Monument Kulture të Shkallës së Parë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme