Sfidës “Mbjellë një pemë” sot i është përgjigjur edhe prifti Don Lush Gjergji dhe teologu Xhabir Hamiti

18 Prill, 2019 - 5:57 pm

Sfidës “Mbjellë një pemë” të nisur nga ish presidentja Atifete Jahjaga, sot i është përgjigjur edhe prifti Don Lush Gjergji, dhe teologu i islamit Xhabir Hamiti.

Ata mbollën së bashku dy fidane në oborrin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”.

“Të mbjellësh pemë është detyrë ndaj brezit të tashëm dhe të ardhshëm për të pasur fryte që dhuron Zoti dhe natyra. Pema e jetës është biblike dhe kuranik”  ka thënë Hamiti në rrjetin e tij social  Facebook.

Hamiti gjithashtu është shprehur se mbjellja e përbashkët domethënë  bashkëjetesën dhe bashkëpunimin për të mirën e përbashkët të të gjithë njerëzve të vullnetit dhe zemrës së mirë.

“Mbjellja e përbashkët e ka simbolin dhe domethënien edhe më të madhe: bashkëjetesën dhe bashkëpunimin për të mirën e përbashkët të të gjithë njerëzve të vullnetit dhe zemrës së mirë.  Neve na është dhënë mundësia që pemën e vdekjes dhe sprovës ta shndërrojmë në pemën e jetës dhe dashurisë. I përjetshëm qoftë respekti dhe bashkëjetesa paqësore e ndërsjellë mes gjithë shqiptarëve kudo që janë dhe gjithë njerëzimit mbarë” është pjesa tjetër e mesazhit./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme