займ на карту онлайн потребительский кредит

Shkodra zbukurohet për festat e fundvitit

23 Dhjetor, 2018 - 9:28 pm

Në Shkodër është prag Krishtlindje. Atmosfera e festës ndihet në kisha dhe në vatrat e familjeve të krishtera.

Shtëpitë, rrugët dhe hapësirat publike kanë filluar të ndriçohen nga dritat shumëngjyrëshe dhe simbolet e festës.

Oborri i Katedrales “Shën Shtjefni” është ndriçuar nga dritat, e muzika dhe pema e zbukuruar do të presin besimtarët.

Katolikët e Shkodrës nuk e kanë braktisur kurrë Krishtlindjen, as gjatë diktaturës, kur besimi fetar u ndalua.

Bep Lufi është një besimtar i devotshëm. Ai jeton përballë objektit të kultit dhe këtë vit ka ofruar statujëzat e veta për të ngritur skenën tradicionale të lindjes së Krishtit në oborrin e katedrales.

Në pragfestash, dritat zbukurojnë qytetin dhe zbusin shpirtrat, ndaj thirrja e Bepit sot është ajo e çdo besimtari: Një mesazh për politikanët, të kthejnë sytë nga populli pa dallim ngjyre, race apo feje.

Të ngjajshme