Shqiptarët e Malit të Zi ruajnë kulturën e traditën në një formë të veçantë (VIDEO)

27 Gusht, 2017 - 9:12 am

Shqiptarët në Mal të Zi kanë një pasuri etno-kulturore që në disa zona ruhet dhe kultivohet.

Si pasojë e mungesës së institucioneve shtetërore për mbrojtjen e kësaj kulture, në disa zona me banorë shqiptarët, janë hapur muze nëpër shtëpi, me koleksione etnografike dhe me objekte të kulturës materiale.

Zëri i Amerikës njofton për këto përpjekje për ruajtjen e traditës:

Të fundit

Të ngjajshme