Shqiptarët në Shkupin e vitit 1951, në shtëpinë e tyre

29 Korrik, 2019 - 4:44 pm

Fotografitë e bukura nga Shkupi i vitit 1951 tregojnë realitetin e mirë shqiptar atje.

Shkupi ndër vite është tronditur nga plot ngjarje makabre por gjithmonë shqiptarët atje kanë gjetur prehje dhe bashkëjetesë. E njëjta ndodhë edhe sot.

Në këto fotografi të sjella nga Albanian Historical Society shihen shqiptarët në tregjet e Shkupit por edhe duke jetuar jetën në qytetin e bukur.

Shqiptarët sot përbëjnë rreth 33-35% të popullatës së Shkupit.

Të ngjajshme