Shqiptari që e ndërtoi fluturaken e parë, para vëllezërve Wright (VIDEO)

26 Qershor, 2020 - 1:40 pm

Për një imam nga Kamenica, i cili jetoj shumë vite më parë, thuhet se pati bërë një “zbulim” goxha të madh.

Fjala është për Hasan Masuricën (22 janar 1869 – 1942), për të cilin thuhet se ishte arkitekt, shkencëtar, inxhinier

Për të trashëgimtarët dhe vendasit thonë se ka bërë ndërtimin e një aeroplani prej plepit që ka fluturuar rreth 50-70 metra, para fluturimit të vëllezërve Wright më 1903. Kjo ishte bërë në vitin 1889, kur Hasani ishte 30 vjeç. Për të madje thuhet se ka zbuluar edhe armë automatike.

Por, dëshmi faktike për këto gojëdhëna nuk ka. /KultPlus.com

Të ngjajshme