Shtatore e Shën Terezës në Poreç të Kroacisë

17 Nëntor, 2017 - 9:47 pm

Një shtatore e Shën Terezës, do të vendoset në Poreç të Kroacisë.

Më 23 nëntor, dëshira e shqiptarëve të Poreçit po bëhet realitet. Siç thuhet në njoftimin që ka ardhur në adresë të portalit Koha.net, “truporja e Shën Terezës, simbolit të humanizmit dhe dashurisë së kombit tonë do të vendoset ne njërin nga sheshet më të bukura të qytetit”.

“Me iniciativën e aktivistëve shqiptarë Idris Sulejmani, Marijan Bisaku, Vilson Bisaku, Robert Daka, don Rikard Lekaj si dhe përkrahjen e të gjithë shqiptarëve të Poreçit që 2015 filluan përgatditjet për vendosjen e trupores së Nënë Terezës në Poreç”, thuhet në njoftim.

Ky manifestim të cilin e organizojnë Shoqatat Shqiptare në Istër do të zgjasë 2 ditë:

22.11.2017 në ora 19.00 – në katedralen e Pullës do të mirëpritet martiri i gjallë shqiptar, Kardinali Ernest Simon Troshani. Rrëfimin e jetës së tij martire kanë mundësi ta dëgjojnë të gjithë njerëzit e vullnetit të mirë.

23.11.2017 Ceremonia e vendosjes dhe bekimit të trupores së Shën Terezës

10.30 – Hapja e ceremonisë dhe fjalët përshëndetëse të mysafirëve

12.00 – Mesha e shenjtë në Bazilikën e Poreçit

13.00 – Shpalosja dhe bekimi i trupores së Shën Terezës

Përveç përkrahjes masive të shqiptarëve në tërë Istrën, kjo ceremoni do të mbledhë edhe mysafirë nga të gjitha trojet shqiptare: Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Lugina e Preshevës, Çamëria dhe Dijaspora./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme