Sibel Halimi: Kosovës, çikat po ia zbardhin fytyrën, në listën e dekoratave të presidentit Thaçi, pak gra e vajza

18 Shkurt, 2018 - 10:26 pm

Kosovës, çikat po ia zbardhin fytyrën, porse ekziston njëfarë rezistence në vazhdimësi për pranimin e kontributit të tyre. Kjo ndodhi edhe me të dekoruarit në vitin jubilar të pavarësisë së vendit. Si është e mundshme që në listën e gjatë të dekoratave nga presidenti Hashim Thaçi të jenë pak gra e vajza?! Ato kanë kontribuar në të gjitha etapat e shtet ndërtimit, por fatkeqësia është se burrat e kanë krijuar dhe uzurpuar historinë, ndaj në këtë relacion gratë megjithatë e kanë një vend- në margjina!

Në këtë listë, përpos disa emrave të grave të tjera, do të duhej të ishte edhe ai i znj. Shyhrete Berisha, e cila humbi familjen, u përball me padrejtësinë institucionale që ia mohoi të drejtën e pronësisë ndaj një cope historie (kujtimeve).

Përpara se për bashkëpartiakë, familjar e farefis, dekorata duhet për ata që bën diçka për këtë vend jo për ta regjistru analet historike, por për ta përjetuar brezat./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme