“Të dua Arbëri”, koncerti i Arbëreshëve të Italisë në Dibër

7 Maj, 2018 - 9:58 am

Arbëreshët e Italisë mbrëmë mbajtën koncert para spektatorit dibran.

Vizita e tyre në Shqipëri dhe në Dibër vjen në kuadër të projektit “Të dua Arbëri”, një bashkëpunim shqiptaro-italian mes dy shoqatave Albanian Excellence dhe Shoqata “Vorea”.

Në koncert kryesisht u kënduan këngë malli për atdheun e Skënderbeun, për rininë e dashurinë të kënduara me ritëm tresh dhe të shoqëruara nga grupi i vajzave.

Gjuha folklori nga arbëreshët e Italisë janë të ruajtura 550 vjet brez pas brezi ndërkaq këngët për Skënderbeun përbënin kryefjalën e koncertit.
Në këtë mbrëmje u tregua me sinqeritet malli për tokën e të parëve. Ata me dashuri kanë përcjellë mesazhin se si mund të ruhet gjuha e një kombi, traditat dhe mbi të gjitha emrin Arbëresh./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme