Thethi me 1200 shtretër në pikun e lëvizjeve turistike

18 Shtator, 2018 - 6:20 pm

Thethi është kthyer në qendrën turistike të veriut të Shqipërisë, gjatë këtij sezoni turistik.

Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, Zamir Dedej deklaron për ATSH se zona turistike e Thethit aktualisht ofron 1200 shtretër.

Ai e konsideron mjaft të suksesshëm lëvizjen turistike në këtë zonë për periudhën 6 mujore të vitit 2018 dhe e radhit Thethin si një veçanti të turizmit të natyrës, të ecjes sportive, të peizazhit dhe të historisë e mitologjisë.

Dedej thotë për ATSH se turizmi familjar në këtë zonë po bëhet mjaft i suksesshëm në të katër stinët e vitit fal konceptit të banorëve atje që zona e tyre mund të sjell të mira material edhe nga turizmi.

Së shpejti nis edhe asfaltimi i rrugës Qafë Thore – Theth me gjatësi 17 km që do të lehtësoj shumë lëvizjen e vizitorëve në këtë luginë mbresëlënëse.

Po kështu Dedej flet edhe për qendrën e vizitorëve që po ngrihet në qendër të fshatit e cila do t’u shërbej vizitorëve në orientimin e tyre drejt vendeve më interesante për tu parë. /ata

Të fundit

Të ngjajshme