займ на карту онлайн потребительский кредит

Turizmi shqiptar në rritje, 12% më shumë turistë këtë vit

25 Maj, 2018 - 5:30 pm

Turizmi në Shqipëri vijon të tërheqë turistët e huaj nga Europa, rajoni dhe jo vetëm, duke e çuar frekuentimin e tyre në 12 % më shumë krahasuar me një vit më parë.

Kryeministri Edi Rama gjatë fjalës së tij në promovimin e projektit “Smile Albania” theksoi se vendi ynë është vizituar së tepërmi nga turistët e huaj duke premtuar se ky sezon turistik do të jetë i sigurt dhe impakti i këtij të fundit do të jetë pozitiv në ekonomi.

“Në tre mujorin e parë kemi marrë të dhëna shumë të mira për rritjen e numrit të turistëve krahasuar me të dhënat e tremujorit të parë të vitit të shkuar ku kemi një rritje prej 12 % dhe nëse vitin e shkuar arritëm të prekim tavanin e 5 mln turistëve jemi të bindur se këtë vit jo vetëm fal të dhënave që kemi marr nga të gjitha agjencitë dhe operatorët turistik, por edhe si rezultat i një pranie shumë të madhe pozitive të Shqipërisë dhe qyteteve të ndryshme të saj në faqet e reklamave dhe promovimit dhe turizmit nëpër botë, me siguri do të marrim një rezultat edhe më të mirë se ai vitit të kaluar dhe me siguri impakti i turizmit në ekonomi do të jetë edhe më i fortë se a vitit të kaluar.

Kryeministri u ndalë dhe te vëmendja që mediet e huaja i kushtuan Tiranës.

Vetëm dje apo pardje Tirana u shpallë nga një prej faqeve më të vizituara të promovimit të destinacioneve turistike në botë “Lonely Planet”, si një ndër 10 destinacionet më të mira për Europën në vitin 2018.

Natyrisht kur thuhet më të mirat në këtë rast nuk thuhet që je mi ndër 10 qytetet këtu në tiranë ndër më të mirët e Europës, por flitet për një destinacion që është ndër 10 më të mirët, pasi ofron shumë surpriza për këdo që kërkon një destinacion./ ata

Të ngjajshme