Turqia ndërton teatër për maqedonasit, xhami për shqiptarët

22 Gusht, 2017 - 3:40 pm

Investimet turke në Maqedoni dallojnë në pjesën maqedonase dhe atë shqiptare.

Ndërsa kapitali turk ka hapur me dhjetëra qendra tregtare të mëdha në Shkup ku punojnë mijëra maqedonas, investimet e vetme në zonat shqiptare janë ndërtimet e xhamive me stil otoman.

Në takimin e fundit mes ministres së Kulturës, Elizabeta Milevska, dhe ambasadores turke në Shkup, Tulin Erkal, është biseduar për projektet kulturore mes të dyja vendeve.

Në këtë takim u bisedua për thellimin e lidhjeve mes institucioneve kulturore të të dyja vendeve, duke përmendur me theks të posaçëm ndërtimin e një teatri modern në Shkup, shkruan Konica.al

Në anën tjetër, i ashtuquajturi Fondacion i Çështjeve Fetare të Turqisë ka paralajmëruar ndërtimin e një xhamie të madhe në Shkup.

Ky objekt fetar me pamje otomane do të ndërtohet në Fushë-Tophanë të Shkupit. Ky kompleks i madh do të jetë i ngjashëm me xhaminë Mihrimah Sultan në Stamboll dhe xhaminë Koxhatepe në Ankara. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme