Urimi i fundit që presidenti Rugova e bëri në vitin 2005

31 Dhjetor, 2018 - 7:00 pm

Blerta Kllokoqi – Rugova ka postuar në Facebook urimin e fundit të Presidentit Rugova që e bëri me 31 janar të vitit 2005, sa ishte gjallë Presidenti.

Këtë urim, e reja e presidentit e ka shpërndarë në murin e saj në Facebok së bashku më një fotografi të përbashkët të Familjes Rugova’. Ja urimi i presidentit Rugova më vitin 2005:

Zonja dhe zotërinj,

Viti në të cilin po shkelim do të jetë një vit i progresit më të madh të Kosovës, një vit më efikas, më veprues i institucioneve tona për një zhvillim më të hovshëm ekonomik dhe për një mirëqenie të qëndrueshme për të gjithë qytetarët. Njëherësh do të punojmë së bashku… do të bëjmë përpjekje të kultivojmë marrëdhënie të mira me fqinjët tanë me interes të ndërsjellë.

Në planin e brendshëm do të punojmë më fuqishëm në mbrojtjen dhe integrimin e grupeve etnike apo minoriteteve në shoqërinë dhe në shtetin e Kosovës….një Kosovë e pavarur demokratike e integruar në BE, në NATO dhe në miqësi permanente me SHBA, çfarë do të hapte perspektiva të reja për zhvillimin ekonomik dhe do të bënte Kosovën anëtare të kombeve të lira të botës së lirë.

Qytetarë të nderuar,

Në këtë orë gëzimi i kujtojmë me krenari të gjithë ata që ranë për lirinë, pavarësinë dhe demokracinë e Kosovës. Do të bëjmë një angazhim më të madh për ndriçimin e fatit të të zhdukurve.

Zonja dhe zotërinj,

Në këtë natë gëzimi, urime të përzemërta u shprehim Kosovarëve në SHBA dhe në vendet e Europës, që po ndihmojnë progresin e vendit tonë.

Qytetarë të dashur,

Në këtë natë gëzimi t’i bëjmë bashkë dëshirat, vullnetin e mirë dhe veprimet për një Kosovë me prosperuese, më të fortë e më të lumtur.

Me fat Viti i Ri 2006.Gëzuar.Zoti Ju bekoftë.

Zoti i bekoftë miqtë e Kosovës.

Zoti e bekoftë Kosovën tonë të çmuar.

Ju falemnderit.

Presidenti historik Dr. Ibrahim Rugova (30 dhjetor 2005)

Të ngjajshme