Zbulime të papritura në xhami

14 Gusht, 2018 - 4:00 pm

Prej muajsh tashmë, Ministria e Kulturës dhe Instituti i Monumenteve të Kulturës, ndjekin kantieret e restaurimit të 19 objekteve të kultit të besimeve të ndryshme fetare, nga Jugu në Veri të Shqipërisë.

“E bukura e restaurimit në pasuritë kulturore janë të papriturat që dalin nga shtresëzimet e monumentit, nën tokë apo nën suva, në themele apo në çati”, shprehet ministria e Kulturës, Mirela Kumbaro.

Kështu, në themelet e Teqesë Helvetive dhe të Xhamisë Mbret në Berat, kanë dalë në dritë struktura të hershme, të panjohura deri tani. Këto zbulime bënë të zgjerohet gërmimi arkeologjik në të gjithë sipërfaqen, përtej vijës së themelit të Xhamisë Mbret.

“As unë e askush nuk e fshehim emocionin që ngjall bukuria e mozaikut që shfaqet nën dhe, të cilit nuk do të ngutesha t’i vija asnjë epitet, por pa dyshim po përgatitemi për një destinacion të ri kulturor në hartën e Beratit. Kjo është pak por e sigurt”, përfundon ajo. /Telegrafi/

Të ngjajshme