Zonat e mbrojtura hapen për turistët, paketa pilot për Vlorën dhe Shkodrën

26 Qershor, 2018 - 11:43 pm

Zonat e mbrojtura do të hapen për t’u vizituar nga turistët. Pas një testimi nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura, është propozuar që paketat e para pilot të përfshijnë Shkodrën dhe Vlorën.

Ekspertët ndërkombëtarë që ishin në terren evidentuan si problematikë ndotjen mjedisore, edhe pse bëhet fjalë për zona të mbrojtura.

Pas certifikimit në vitin 2019 besohet se këto paketa do të jenë pjesë e guidave turistike, për t’u dhënë mundësinë të gjithëve të shijojnë bukuritë natyrore që ofron Shqipëria./dita

Të ngjajshme