Zvicra ndëshkon ligjërisht homofobinë dhe transfobinë

3 Tetor, 2018 - 12:20 pm

Sipas një ligji të ri, Zvicra u bashkohet shteteve të tjera, si India, Trindidad dhe Tobago, në të cilat homofobia dhe transfobia ndëshkohen si akt kriminal dhe dënimi mund të jetë deri në 3 vite burg.

Konsulli Mathias Reynard, i cili ishte udhëheqësi i kampanjës për ndryshim luftoi për ta ndryshuar këtë për rreth një dekadë. Reynard, tash është duke punuar për të legalizuar martesat mes gjinisë së njëjtë (ata mund të jetë në lidhje civile, por nuk i kanë të drejtat e njëjta lidhur me adoptimet, taksat e ngjashme si çiftet hetero). Pas fitores në fjalë, ai tha: “Homofobia nuk është opsion. Është krim… Fitorja përcjell një mesazh të fortë. Unë kam marrë reagime të shumta.” / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme