займ на карту онлайн потребительский кредит

Koincidenca Lincoln – Kennedy

9 Nëntor, 2020 - 11:38 pm

Emrat Linkoln dhe Kennedy përmbajnë shtatë shkronja.

Linkoln u zgjodh në Kongres në 1846, Kennedy në 1946.

Linkoln u zgjodh president në 1860, Kennedy në 1960.

Të dy ishin të përfshirë në mbrojtjen e të drejtave civile.

Lincoln mbron heqjen e skllavërisë dhe Kennedy mbron emancipimin e zezakëve.

Gratë e tyre humbën një fëmijë ndërsa çifti presidencial banonte në Shtëpinë e Bardhë.

Të dy u vranë të Premten.

Të dy u vranë nga prapa me një plumb në kokë

Të dy u vranë në prani të grave të tyre që qëndronin pranë tyre.

Dy vrasësit ishin nga një shtet i jugut.

Dy vrasësit u qëlluan para se të gjykoheshin.

Shpesh thuhet se vrasësi i Linkolnit (John Wilkes Booth) lindi në 1839 dhe vrasësi i Kennedy (Lee Harvey Oswald) lindi në 1939.

Por në të vërtetë John Wilkes Booth lindi më 18 maj 1838, jo më 1839

Booth qëlloi Linkolnin në një teatër dhe më pas u strehua në një depo.

Lee Harvey Oswald qëlloi nga një depo më pas u strehua në një teatër filmi.

Përveç përafrimit në fjalën “teatër”, Booth nuk u strehua në një depo, por u vra ndërsa ishte fshehur në një hambar.

Teatri ku vdiq Linkoln u quajt “Teatri i Fordit”.

Makina në të cilën u vra Kennedy ishte një Lincoln.

Sekretari i Linkoln u quajt Kennedy dhe ai i Kennedy u quajt Linkoln

Pasardhësit e Linkoln dhe Kennedy quheshin Andrew Johnson dhe Lyndon Johnson.

Të dy ishin Demokratë të Jugut.

Andrew Johnson lindi në 1808, Lyndon Baines Johnson lindi në 1908.

Stephen Douglas, konkurrenti i Linkolnit dhe i mundur në zgjedhjet presidenciale të 1860, lindi në 1813; Richard Nixon, konkurrenti i Kennedy dhe i mundur në zgjedhjet e 1960, lindi në vitin 1913.

Robert dhe Edward janë emrat e parë të dy djemve të Linkolnit dhe i dy vëllezërve të Kennedy (Edward Kennedy dhe Robert Kennedy)./ KultPlus.com

Të ngjajshme