займ на карту онлайн потребительский кредит

Për një baba të plakur, nuk ka asgjë më të rëndësishme se sa një vajzë

Maj 15, 2019 - 3:13 pm

Në ditën ndërkombëtare të familjes, KultPlus ju sjellë disa nga thëniet mbi familjen.

“Respekti i ndërsjellë dhe mirëkuptimi, janë themelet e harmonisë familjare” 
Buda

Të respektosh, të kuptosh dhe të thuash të vërtetën në shtëpinë tënde, kështu dominon harmonia dhe dashuria në familje.

Familja është si muzika, disa nota janë të larta dhe disa të ulta. Por, gjithmonë ekziston melodia e lumturisë.

Ju e kuptoni se fëmijët tuaj po rriten kur ata ndalojnë t’ju pyesin se nga kanë ardhur, dhe nuk pranojnë t’ju tregojnë se ku shkojnë.

Një burrë i vërtetë duhet të kujdeset për fëmijët e tij, pavarësisht mardhënive që ka me nënën e fëmijëve të tij.

Nëse dëshironi të punoni për paqen botërore, shkoni në shtëpi dhe doni familjen tuaj. 
Tereza

Atje ku ka një nënë në shtëpi, gjërat shkojnë mirë. 
Amos Bronson Alcott

Shtëpia është tempulli i familjes. 
Le Corbusier

Në familje, grindjet bëhen nëse dritarja e dhomës së gjumit do të rri e hapur, dhe jo për të ardhmen e njerëzimit.

Gjërat më të rëndësishme në jetë janë familja dhe dashuria. 
John Wooden

Në shtëpi, babai është rendi, nëna dashuria dhe fëmija gëzim.

“Sa e shkëlqyeshme është familja që nuk ka nevojë për gjëra të panevojshme, dhe nga të nevojshmet, asgjë nuk i mungon”

Dy vëllezër zihen dhe dy të çmendur kënaqen.

Nuk mund të mendoj asnjë nevojë tjetër në fëmijëri, aq të fortë sa mbrojtja prindërore. 
Sigmund Freud

Shumica prej nesh bëhen prindër shumë kohë para se të ndolojmë të jemi fëmijë. 
Mignon McLaughlin

Mund të mësoni shumë nga fëmijët tuaj. Sa durim keni, për shembull. 
Franklin P. Jones

Është i mençur babai që e njeh fëmijën e tij. 
William Shakespeare

Të puthësh fëmijët e tu çdo natë kur të shkojnë në shtrat, edhe nëse janë në gjumë. 
H. Jackson Brown

Një grua gjithmonë e preferon fëmijën e saj nga burri i saj. 
Milan Kuntera

Fuqia e dashurisë së nënës është e madhe, sepse nëna, madje edhe kur vuan nga fëmijët e saj, nuk i urren.

Për një adoleshent, nuk ka asgjë më të bezdisshme në këtë botë sesa një prind.

Prindërit shpesh flasin për brezin e ri sikur të mos kishin të bënin me të.

“Nuk ka dyshim se rreth familjes dhe shtëpisë, virtytet më të mëdha të shoqërisë njerëzore janë krijuar, forcuar dhe ruajtur”.

“Asgjë nuk është më e dashur për një baba se sa vajza e tij.”

“Gjëja më e rëndësishme që prindërit mund t’u mësojnë fëmijëve të tyre është se si të përparojnë pa ata.” 

Nëse prindërit kanë të drejtë të kenë fëmijë, dhe fëmijët kanë të drejtë të kenë prindër.

Familja jote është e vetmja që është e detyruar të të dojë. Për pjesën tjetër të botës ju duhet ta fitoni. 

Lidhja që ju bashkon me familjen tuaj nuk është ajo e gjakut, por ajo e respektit dhe gëzimit reciprok që ju sjellni në jetën e tjetrit “

Shtëpia janë njerëzit jo muret. Nëse ktheheni në shtëpi kur familja juaj largohet, gjithçka që shihni është ajo që nuk ekziston më atje.

A keni vënë re ndonjëherë se si prindërit mund të transformohen në sekond nga njerëzit më të mrekullueshëm,  në më të turpshëm në botë? “

Kur një baba i jep djalit, qeshin të dy. Kur një djalë i jep babait, qajnë të dy.

Për një baba të plakur, nuk ka asgjë më të rëndësishme se një vajzë “

“Respektimi dhe mirëkuptimi i ndërsjellë janë themelet e harmonisë familjare”

Fëmijët fillojnë të duan prindërit e tyre, pas një kohe i gjykojnë, dhe rrallë, nëse ndonjëherë, i falin.

Për të kuptuar dashurinë e prindërve tuaj, bëni fëmijët tuaj.

Nëse themeli i gjinisë nuk është ndërtuar siç duhet, pasardhësit do të përjetojnë mjerim të detyruar.

“Mirësia e babait është më e lartë se mali, dashamirësia e nënës është më e thellë se deti”.

Çdo doktrinë shoqërore që përpiqet të shkatërrojë familjen është e padobishme dhe e paqëndrueshme. Familja është shtylla kurrizore e shoqërisë.

Shumica prej nesh bëhen prindër shumë kohë para se të ndalojmë të jemi fëmijë.

Një divorc nuk është i mirë, por nuk është dhe tragjedi.

Tragjedi është të rrish në një martesë fatkeqe dhe të kalosh tek femijët tuaj mesazhin e gabuar sa i përket dashurisë dhe familjes./ KultPlus.com

Të ngjajshme