10 pikturat më të famshme të të gjitha kohërave

7 Nëntor, 2021 - 12:53 pm

Më poshtë mund të gjeni 10 pikturat më të famshme të të gjitha kohërave.

10. Whistler’s Mother, nga James McNeill Whistler.

Piktura tregon nënën e artistit të ulur në një karrige

9. The Persistence Of Memory, nga Salvador Dali.

Është pikturuar nga Dali në vitin 1931. Është një prej pikturave të tij më të famshme. Piktura thuhet se është e inspiruar nga teoria e relativitetit, duke qenë se tregon orët që shkrihen.

8. The Night Watch, nga Rembrant.

Është pikturuar në vitin 1642. Flet për rrënimin e një qyteti të udhëhequr nga kapiteni i vet.

7. The Birth Of Venus, nga Sandro Boticcelli.

Kjo pikturë përshkruan shfaqjen e perëndeshës së Venusit prej detit. Piktura i përket viteve 1480.

6. Guernica, nga Picasso.

Kjo është një pikturë që tregon bombardimin e qytetit të Spanjës, Guernicas, gjatë luftës civile në Spanjë. Piktura i përket vitit 1937.

5. The Girl With A Pearl Earring, nga Johannes Vermeer.

Është pikturuar në vitin 1665, portretizon një vajzë me vathë perle. Kjo pikturë shpesh është quajtur edhe Mona Lisa holandeze.

4. The Scream, nga Edvard Munch.

Është pikturuar në vitin 1893. Shfaq një person të frikësuar duke bërtitur.

3. The Starry Night, nga Van Gogh.

E pikturuar në vitin 1889, piktura shfaq qytetin e Saint-Remy, nën diellin e tkurrur. Piktura u kompletua pas incidentit të artistit, incident ky në të cilin Van Gogh-u preu veshin.

2. The Last Supper, nga Leonardo Da Vinci.

Piktura më e famshme e Da Vinçit, pas Mona Lisës. Piktura paraqet darkën e fundit të Jezu Krishtit dhe dishepujve të tij. Darkën në të cilën Jezusi deklaroi se dikush nga ata do ta tradhëtojë.

1. Mona Lisa, nga Leonardo Da Vinci.

Da Vinci, diku mes viteve 1503 dhe 1506, krijoi pikturën më të famshme në botë, Mona Lisa. Mendohet se Mona Lisa Gherardini ishte Lisa Del Giocondo, gruaja e tregtarit fiorentin Francisco del Giocondo../KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme